به نظر میرسد ما نمیتوانیم آنچه شما به دنبال آن هستید را پیدا کنیم. شاید جستجو بتواند کمک کند.
روغن
روغن خوراکی، مایعی است که مانند چربی شامل تری گلیسیرید، مونوگلیسیرید و مقداری هم دی گلیسیرید می باشد. چربی که از آن به عنوان روغن نام می بریم چربی نباتی یا حیوانی است که از گیاهانی نظیر گردو، آووکادو، انگور، ذرت، شلغم و جانورانی مانند ماهی و وال به دست می آید که هر کدام از این روغن ها برای بدن دارای خواص مختلفی می باشند.
انواع روغن های خوراکی و گیاهی
اگر به دنیای روغن های مختلف بروید، می بینید مشاهده که چه میزان از خواص و فواید در آنها نهفته است، به عنوان مثال شاید به نظر نرسد اما خواص روغن سیاه دانه به اندازه ای زیاد است که باور کردنی نمی باشد.
یکی از بیماری هایی که این روزها در بسیاری از خانواده ها شایع شده، سرطان است که به جد می توان گفت از روغن سیاه دانه می توان درمان های این بیماری سخت می باشد.
با پیشرفت علم روغن های گیاهی مثل روغن نارگیل، روغن بادام، روغن انار و رزماری توانسته اند جایگزین انواع دارو های شیمیایی شوند و سلامت بدن ما را تامین کنند که امروزه به جای استفاده از هزار نوع شامپو و ماسک مو استفاده از این روغن ها برای پوست و مو توصیه می شود.
روغن خراطین:
از دیگر روغن هایی که ممکن است کمتر نام آن به گوشتان خورده باشد، روغن خراطین می باشد. از روغن خراطین به منظور حجم دادن به اندام و ماساژ استفاده می کنند.
همینطور از لحاظ علمی به اثبات رسیده که این روغن می تواند در از بین بردن چین و چروک نقش مهمی داشته باشد و ماهیچه ها را سفت و خوش فرم کند.
روغن کرچک:
ماده اصلی بسیاری از صابون ها و لوازم آرایشی و داروها را روغن کرچک که از دانه گیاه کرچک به دست می آید، تشکیل می دهد. روغن کرچک قادر خواهد بود سیستم ایمنی بدن ما را بهبود ببخشد و جلوی ریزش مو، یبوست، میگرن و بسیاری دیگر از بیماری ها را بگیرد.
روغن آرگان:
از دیگر روغن هایی که برای بدن مفید می باشد، می توان به روغن ارگان اشاره کرد. در صورتی که دچار کمبود ویتامین A و E هستید روغن آرگان می تواند مانند دارویی شفابخش برای شما عمل کند؛ چراکه سرشار از ویتامین است و برای پوست و مو نیز بسیار مفید و کاربردی است.
روغن زیتون:
روغن زیتون جزو دسته بهترین روغن ها قرار می گیرد و از سالها پیش مزیت های این روغن برای سلامتی انسان شناسایی شده است.
زیتون به خودی خود دارای خواص بسیاری است و هنگامی که به شکل عصاره و روغن در میآید هم خواص خود را حفظ میکند.
روغن زیتون چربی اشباع نشده تک زنجیرهای دارد که فواید بسیاری برای سلامتی بدن انسان دارد و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن نظیر بیماری های قلبی و سرطان را کاهش دهد و به افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی ما کمک نماید.
روغن زیتون در انواع بکر(با بو) و تصفیه شده(بی بو) تولید و به بازار ارائه می شود. روغن زیتون فرا بکر که در اصل روغن زیتون تصفیه نشده است، به دست آمده از اولین مرحله پرس یا سایر شیوه های مکانیکی از میوه زیتون بدون استفاده از حرارت و حلال بوده و طعم و بوی واقعی زیتون و بالاترین کیفیت و بیشترین میزان ویتامینها و مواد معدنی را دارد و به رنگ طلایی سبز دیده میشود و از عطر مشخصی برخوردار است.
روغن زیتون بدون بو، تصفیه شده است و در این پروسه تصفیه و خالص شدن میزان زیادی از موارد ترکیبات اصلی و عطر آن از بین میرود و بسیاری از چربیهای مفید که برای سلامت قلب لازم هستند را از دست میدهد.
نکته: توجه داشته باشید که مقاومت روغن زیتون در دماهای بالا، کم است و از آن جا که روغن زیتون روغن ضد سرطانی است، هنگامی که زیاد حرارت ببیند، مواد مفید و مغذی آن از بین میرود و برای مصارف سرخکردنی با دمای بالا گزینه مناسبی نمی باشد و حتی ضرر هم دارد و توصیه می شود که بیشتر برای سالاد و پخت و پز مورد استفاده قرار گیرد.
در صورتی که میخواهید روغن زیتون برای مصارف سرخ کردنی مورد استفاده قرار دهید، بایستی به دنبال روغن زیتون خالص باشید. هر چه میزان خلوص روغن زیتون بیشتر باشد، احتمال بالا رفتن نقطه دود آن هم بیشتر است.
روغن سبوس برنج:
جوانه و پوست داخلی برنج روغنی تولید می کنند که برای پخت و پز گزینه مناسبی می باشد و غذا را خوش طعم و عطر تر می کند. خوب است بدانید که روغن سبوس، گرگرفتگی و یائسگی را تسکین می دهد و کلسترول خون را بهبود می بخشد؛ در در نتیجه روغن سبوس را می توانید برای آشپزی مورد استفاده قرار دهید.
روغن کنجد:
روغن کنجد در بین روغنهای خوراکی به ملکه روغنها مشهور می باشد؛ چراکه چربی غیراشباع این روغن زیاد است و جزو پایدارترین و بهترین روغنهای خوراکی به شمار می رود.
روغن کنجد سرشار از آنتی اکسیدانها و املاح معدنی مثل منیزیم، مس، آهن و کلسیم است. از آن جا که رنگ این روغن تیره تر است در نتیجه خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.
روغن کنجد سرشار از ویتامین E بوده و به طور معمول برای پخت و پز و سالاد استفاده میشود؛ البته امروزه میتوانید روغن کنجدهای خالص را هم در بازار پیدا کنید و از آن جایی که تا حدودی میتواند دمای بالا را تحمل کند برای سرخ کردنهای با حرارت ملایم نیز میتوان آن را مورد استفاده قرار داد.
روغن کانولا:
این روغن دارای فوایدی نظیر امگا۳ و اسیدهای چرب مفید بوده و از چربی اشباع شده پایینی برخوردار است. روغن کلزا بدون کلسترول بوده و در مقایسه با همه روغنهای خوراکی در جهان کمترین چربی اشباع را دارد.
روغن کلزا سرشار از دو نوع اسید چرب است که برای بدن انسان حکم کیمیا را دارد؛ چراکه این دو نوع اسید در بدن تولید نمیشوند.
اولی «اسید آلفا لینولنیک» است که از بدن در مقابل حملات قلبی محافظت کرده و به کاهش کلسترول بد بدن منجر میشود. اسید چرب بعدی «اسید لینولئیک» یک اسید چرب امگا 6 است.
این اسید برای مغز فواید زیادی داشته و در رشد نوزادان نقش بسزایی دارد. هر دو اینها برای بدن ضروری هستند و هر دو در گروه چربیهای سالم غیر اشباع قرار دارند.
اما متاسفانه امروزه بیش از ۹۰ درصد دانههای کانولا دستکاری ژنتیکی شده است؛ به گونه ای که تاثیرات مخربی بر روی سلامتی ما میگذارد.
همینطور بعضی از انواع روغن کانولا با روشهای پردازشی بسیار غیر طبیعی تولید شده است که شامل گرما، دئودورانت و محلول سمی هگزان بوده که مقدار زیادی چربی ترانس در طول این فرآیند در این روغن شکل میگیرد.
روغن ذرت:
توجه داشته باشید برای افرادی که به طور مداوم دچار استرس می شوند، روغن ذرت با برخورداری از ویتامینE می تواند آرامش بخش باشد و استرس را به میزان چشمگیری کاهش دهد.
به غیر از تاثیری که روغن ذرت در آرامش ذهن ما دارد، لوتئین موجود در روغن ذرت می تواند به افزایش سلامت بینایی و بهبود بسیاری از بیماری های مزمن منجر شود.
روغن آفتابگردان:
روغنی است که از گل آفتابگردان گرفته شده و به خاطر رنگ زرد و زعفرانی اش به روغن زعفرانی نیز معروف است. روغن آفتابگردان برای بیماری های قلبی عروقی، کاهش کلسترول و جلوگیری از سرطان و عفونت نیز گزینه بسیار مناسبی می باشد.
علت استفاده از روغن سالم خوراکی:
بنا به دلایل زیر ما بایستی از روغن خوراکی سالم به منظور حفظ سلامت بدن استفاده کنیم:
روغنی که حاوی اسیدهای چرب ضروری نظیر امگا 3 و امگا 6 است. چون تأمین این مواد برای سلامت قلب، مغز و عملکرد سیستم ایمنی بسیار حیاتی هستند.
بهترین روغن خوراکی بایستی به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب منجر شود تا از التهابات عروقی، بیماریهای قلبی و بروز سکته جلوگیری نماید.
بعضی روغنهای سالم باعث کنترل سطح قند خون و تنظیم مقاومت به انسولین در بدن میشوند. نظیر: روغن زیتون و روغن کانولا.
روغن سالم حاوی آنتی اکسیدانهای مهمی مانند فنولها و ویتامین E هستند. ویتامین E است که سلولها را از آسیبهای اکسیداتیو محافظت و سلامت پوست، مو و ناخن را تقویت می نماید.
مصرف روغن خوراکی مناسب به جذب مواد مغذی همچون ویتامین A، D، E و K موجب می شود.
بهترین روغن خوراکی برای پختوپز
همانطور که می دانید همه روغنهای خوراکی مناسب سرخ کردن یا پختوپز نیستند؛ اما موارد زیر جزو بهترین روغنهای پخت و پز به شمار می روند:
روغن زیتون بکر و فرا بکر برای پخت آرام و آبپز گزینه مناسبی است.
روغن کانولا در برابر حرارت مقاومت قابل توجهی دارد؛ به این ترتیب برای پختوپز با دماهای متوسط تا بالا قابل استفاده است.
مقاومت روغن آفتابگردان به حرارت سبب شده تا از این روغن برای پختوپز با دماهای بالا کمک بگیرند.
روغن کنجد دارای نقطه دود بالا و مقاومت به حرارت است و برای آشپزیهای آسیایی یک انتخاب خوب به شمار می رود.
از روغن ذرت نیز برای پخت و پز با دمای بالا استفاده میشود؛ چون مقاومت مناسبی در برابر حرارت دارد.
بهترین روغن خوراکی برای سرخ کردن
روغنهایی که نقطه دود و مقاومت بالایی دارند برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب هستند. مانند:
روغن آفتابگردان: این روغن برای سرخ و سوخاری کردن مواد غذایی مناسب است.
روغن کانولا: روغن کانولا را میتوان برای سرخ کردن مواد غذایی در حرارت بالا مورد استفاده قرار داد.
روغن ذرت: مقاومت قابلتوجه روغن ذرت در برابر حرارت، آن را به یک کاندید مناسب برای سرخ کردن تبدیل کرده است.
روغن آفتابگردان بازتاب نور: این نوع روغن آفتابگردان کاملاً برای سرخ کردن مواد غذایی ایده آل است. چون از نقطه دود بسیار بالا و مقاومت بیشتری در مقایسه با روغن آفتابگردان معمولی برخوردار است.
روغن سویا یا نباتی: نقطه دود بالا و مقاومت این روغن در برابر حرارت بهاندازهای است که بتوان از آن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد.
روغن کنجد: روغن کنجد برای سرخ کردن در سطوح متوسط مورد استفاده واقع می شود.
ویژگیهای بهترین روغن خوراکی سرخکردنی
بهترین روغن خوراکی برای سرخ کردن بایستی دارای ویژگیهای زیر باشد تا بتوانیم از آن برای سرخ کردن مواد غذایی در درجه حرارت بالا استفاده کنیم:
پایداری در دمای بالا
روغنی که برای سرخ کردن مناسب است بایستی در دمای بالا (170 تا 190 درجه سانتیگراد) از خود پایداری و مقاومت نشان دهد. این ویژگی باعث میشود روغن در طول فرآیند سرخ کردن تجزیه نشود و بر طعم و کیفیت غذا اثر منفی نگذارد.
نقطه دودزنی بالا
نقطه سوختن روغن برای سرخ کردن مواد غذایی باید حداقل 190 تا 200 درجه سانتیگراد باشد تا از تولید دود زیاد و طعم نامطبوع در غذا جلوگیری شود.
نداشتن عطروطعم قوی
روغنی برای سرخ کردن مناسب است که عطروطعم قوی نداشته باشد تا غذا دچار عطروطعم روغن نشود.
پایداری اسیدهای چرب
روغنی بهعنوان سالمترین روغن خوراکی و سرخ کردنی مطرح میشود که اسیدهای چرب اشباعشده و اشباعنشده آن فاقد ترانس باشد.
در صورتی که بخواهیم طبق این معیارها روغن مناسب سرخ کردن را به شما معرفی کنیم باید از روغنهایی مانند: روغن آفتابگردان، روغن کانولا و روغن نباتی نام ببریم.
البته روغنهایی مانند: روغن ذرت و روغن کنجد نیز برای سرخ کردن مواد غذایی با درجه حرارت کم مناسب؛ اما روغن زیتون و روغن نارگیل به دلیل داشتن عطروطعم قوی به طور معمول گزینه های مناسبی برای سرخ کردن نیستند.
بعضی از روغنهای خوراکی به حرارت حساس هستند. درصورتیکه این روغنها در معرض حرارت بالا قرار بگیرند، دچار تغییرات شیمیایی و افت کیفیت خواهند شد. مانند: روغن زیتون و نارگیل.
در مقابل نمونه دیگری از روغنها همچون: روغن کانولا، آفتابگردان، آووکادو، سویا یا نباتی قرار میگیرند که میتوان آنها را تا حد قابل توجهی با حرارت گرم کرد. همینطور به روغنهایی مانند بذر کتان، گردو و ماهی اصلاً نباید حرارت داد.
آگاه بودن نسبت به این موارد در کنار ویژگیهای روغن خوراکی سالم به شما کمک میکند تا از سالمترین روغن برای پختن و سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.
توجه: در نظر داشته باشید که این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای مورد استفاده قرار دادن هر کدام از آنها، لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت نمایید.
خرید آنلاین انواع روغن مایع و جامد
روغن های سرخ کردنی در انواع روغن مایع، روغن نیمه جامد و جامد تولید می شوند و برندهای مختلفی مثل اویلا، آفتاب، لادن، فامیلا، مازولا و بهار از بهترین برندهای تولید روغن به حساب می آیند که سایت مامال کو نیز با فروش انواع روغن های موجود خرید انواع روغن خوراکی را برای شما راحت تر کرده است.
شما می توانید در کم تر از چند دقیقه اجناس مورد نیاز خود را از مامال کو سفارش داده و با سهولت تمام درب منزل تحویل بگیرید.